Новини
Bef logo
07.02.2011
БФКС вдига стимулиращо летвата

БФКС развива тенденцията за стимулиране на професионалното начало в конния спорт чрез нова инициатива, свързана с финансови бонуси в дисциплините прескачане на препятствия и всестранна езда.

 

Финансовите стимули ще бъдат в размер на 3000 лева и ще се изплащат за покриване на определен норматив при участие в межународното състезание две звезди в дисциплината всестранна езда, което ще се проведе в Шумен и  по време на държавните финали по прескачане на препятствия за клас Т в изпитание с височина 150 см.

Нормативът в дисциплината всестранна езда е: до 65 наказателни точки в обездката, чист крос без наказания от време и препятствия и не повече от 8 наказателни точки от препятствия и време в прескачането. В дисциплината прескачане на препятствия състезателите ще трябва да преодолеят препятствия с височина от 150 см. без наказателни точки от препятствия и време на държавните финали, за да получат  финансовия бонус.

 

Средствата ще бъдат отделени от бюджета на БФКС. „Вдигаме летвата, за да стимулираме развитието. Задачата е трудна, но реалистична”, коментира ген.-секретар на федерацията д-р Крум Рашков.