Новини
Logo_winter_tour_1
26.01.2011
Зимен тур Сторгозия е следващото голямо събитие в календара

С една нова инициатива на ездови клубове от страната и съдействието на Българска федерация Конен спорт започват събитията във вътрешния спортен календар тази година. Предстои да се проведе “Зимен тур СТОРГОЗИЯ”, който представлява лига от пет последователни състезания в дисциплината прескачане на препятствия на закрито.

 

По регламент първите четири състезания са квалификационни, а последното финал, като право за участие в него придобиват двойки, които са завършили поне два квалификационни турнира във всяка категория поотделно състезатели и коне без да са били елиминирани или да са се отказали.  

 

Зимният тур по прескачане на препятствия ще стартира на 5 февруари на КСБ “Хан Аспарух” с първа квалификация. Следващите три квалификационни състезания ще бъдат съответно на 19 февруари в Божурище /КСБ "Ген.Крум Лекарски/, 5 март в гр.Шумен /хиподрум Шумен/ и на 20 март в с. Рибен /КСБ “Сторгозия”/.
Големият финал на турнира ще се проведе на 26 март в гр. София на КСБ “Хан Аспарух”. Началният час на всички състезателни прояви е 11:00.

 

Организатори на “Зимен тур Сторгозия” са Българска федерация конен спорт, Ездови клуб “Левски” София, Ездови клуб „Полимекс Спорт”, Ездовите клубовете на хиподрума в гр. Шумен и Ездови клуб ”Сторгозия” –Плевен.

 

Подробности за регламента и условията за участие в зимния турнир по прескачане на препятствия може да намерите на сайта на БФКС в секция “Календар”.