Новини
Hrh princess haya_ga
05.11.2010
С категорична победа принцеса Хайа бе преизбрана за президент на ФЕИ

Нейно кралско височество принцеса Хайа бе преизбрана днес за президент на Международната федерация по конен спорт по време на Генералната асамблея в Тайпе след категорична победа още в първия кръг на гласуването. С 90 от общо 124 действителни гласа принцесата спечели втори и последен за нея четиригодишен президентски мандат.

 

Другите претенденти за поста Свен Холмбърг - първи вицепрезидент на ФЕИ и бившият заместник-председател на Холандската федерация по конен спорт Хенк Ротингюс получиха съответно 23 и 11 гласа.

 

Качването на сцената на принцеса Хайа след избирането й за президент бе посрещнато с много овации, на които тя отговори с емоционалните думи: “Много ви благодаря за доверието, обещавам че няма да ви разочаровам! Обещавам да обединя федерацията, да работя за вас, за националните федерации, постоянно да съм отворена за вашите нужди и да правя всичко необходимо за спорта, който всички ние толкова много обичаме. Мисля, че никога не съм осъзнавала напълно какви чудесни приятели и поддръжници имам. Това беше една изключителна година за мен и съм ви истински признателна, за това което направихте за мен.  Благодаря ви много!”