Новини
Cleansportapp (3)
04.11.2010
ФЕИ представи iPhone приложение за забранените вещества

Международната федерация по конен спорт стартира приложение за мобилни телефони, което дава бърз и лесен достъп до информация за забранените в конния спорт вещества. Приложението наречено “Чист спорт” позволява незабавен достъп до онлайн база данни за забранените медикаменти, разработена в началото на 2010 година.

 

На този етап услугата ще е достъпна само за потребители на iPhone, но федерацията проучва възможностите технологията да бъде адаптирана и към други телефони.

 

Освен че осигурява достъп на потребителите до базата данни за забранените медикаменти, приложението включва и кратко определение за всеки медикамент, както и подбор на общи търговски наименования, за да се избегне объркване. Има  и функция обратна връзка, която ще даде възможност на потребителите да търсят  допълнително становище при необходимост.

 

Базата данни за забранените в конния спорт вещества беше обявена на сайта на ФЕИ в началото на годината и от тогава са направени редица подобрения в нейната функционалност като е оптимизирана функцията за търсене.

 

“Това са наистина новаторски услуги за хората, които са свързани с конния спорт. Те ще позволят на потребителите да имат бърз достъп до често важна информация за забранените вещества, което е голям актив за кампанията на ФЕИ “Чист спорт”, каза директорът по образованието и стандартите във федерацията Харалд Мюлер.

 

Базата данни с информация за забранените в конния спорт вещества може да намерите тук: http://prohibitedsubstancesdatabase.feicleansport.org/.