Новини
B_8002
25.10.2010
Силен състезателски интерес и отлично домакинство на турнира в Божурище

Конна база “Ген. Крум Лекарски” в Божурище бе отличен домакин на турнир по прескачане на препятствия, провел се на 23 и 24 октомври при много високо ниво на организация и голям интерес от страна на състезателните клубове в страната.

Дебют като корс дизайнер направи Ангел Няголов, чийто добре построени паркури дадоха възможност на конете и ездачите да покажат добри спортно-технически резултати.
За пореден път с елегантна и ефективна езда се открои балканският шампион по прескачане на препятствия за тази година Ивелин Вълев с подгласници Андреан Тодоров, Иван Кисьов, Христо Найденов и др.
Перспективни възможности демонстрираха някои от 4 и 5-годишните коне, които участваха в турнира в Божурище.

В категория 5 и 6-годишни коне при изпитание с височина на препятствията от 110/120 см. Янко Янков с кон Канон се класира на първо място, следван от Радомир Матев с Куба Либре и Андриан Тодоров с Финес.

Турнирът бе организиран от конна база “Ген. Крем Лекарски” и клуб по конен спорт “Полимекс Спорт” със съдействието на Българска федерация по конен спорт. Изградена по европейски образец, конна база «Ген. Крум Лекарски» се утвърждава като един от добрите домакин за  провеждането на състезания в страната. Състезателите, гостите и съдиите изказват благодарности към домакините на турнира по прескачане на препятствия в Божурище.