Новини
Bfks_logo (2)
16.10.2023
Държавен шампионат по обездка клас Т, Млади ездачи, юноши до 18 год., юноши 14 год., пони ездачи и млади коне 4 год.

В неделя завърши Държавният шампионат по обездка за категориите  клас Т, Млади ездачи, юноши до 18 год., юноши 14 год., пони ездачи и млади коне 4 год., за 2023 година.

В категория "клас Т" Държавен шампион за 2023 г. стана Мирела Райкова с Бруклин от ЕК "Конкур", сребърен медал за Гергана Фратева и Мон Блан от ККС "Ген. Крум Лекарски", и бронз за Магдалена Иванова с Трим от ККС "Кан Аспарух".

В категория юноши до 18 години Държавен шампион и златен медал за Йоана Тодорова с Гладиатор от ККС "Калоян 92", второ място и сребърен медал за Пламена Зенова с Маренго от ККС "проф. Рангел Караиванов" и третото място в шампионата със бронзов медал за Никол Маврова с Тахира от ККС "Проф. Рангел Караиванов".

В категория юноши до 14 год. Дария Чолакова и Салвадор станаха Държавни шампиони за 2023 година, второто място и среброто за Дария Чоалкова с кобила Ловлин от ККС "Ла Кроа". Бронзовият медал за Елена Касакова с кобила Алегра от ККС "Калоян 92".

При понитата Държавен шампион за 2023 стана Елена Касакова с пони Леонардо, отново тя с второто си пони Марая заеха второто място в шампионата. Третопмясто и бронзовия медал за Илина Петрова и пони Джон Сноу от ККС "Кан Аспарух".

В категория Млади коне - 4 годишни участваха общо 7 коня. Държавни шампиони в категорията станмаха Йоана Тодорова с кон Чък от ККс "Калоян 92", сребърният медал взеха Анна Ангелова и Ахил от ККС"Калоян 92", а бронзовият медал отиде в ръцете на Недко Гайдаров и 4 годишния Зонар от ККС "Шумен".

Поздравяваме всички Държавни шампиони и призьори! Желаем им много успех и през следващата година!