Новини
Sofi
26.06.2023
Държавен шампионат по обездка 2023

Вчера завърши Държавният шампионат по обездка за клас Л, гр. Б, Аматьори, млади коне (5 и 6 год.) и съпътстващи турнири за 2023 година, който се проведе на КСБ "Фригопан", с. Царацово.

Честито на Държавните шампиони!

В клас Л - София Христова с Дублин от ККС "Еклипс" извоюва златен медал с резултат от 70.443% от третия ден на Държавният шампионат, а сребърният медал получи Лидия Василева с Мароко от ККС "Проф. Рангел Караижанов"

В категория група Б, след трите дни Държавен шампион за 2023 година станаха Марин Димитров и коня му Дрейк от СКККС "Варна", на второ място се класира Жана Михова с Фелини от СКККС "Тракенен" и третото място за Анна Ангелова с кон Еди Кийп Куул от ККС "Калоян 92".

При аматьорите Държавни шампиони за 2023 година станаха Лора Велинова и Ландщрих от ККС "Кан Аспарух". Те бяха фаворити и през двата дни на състезанието в категорията. Сребърен медал за тандема Катерина Димитрова и Алегра от ККС "Калоян 92", а трети със бронзов медал - Мила Иванова и Кронос от ККС "Буцефал Ендюранс".

При младите коне Държавен шампион в 6 годишните коне и златен медал за Йоана Тодорова със Конфуций, а сребърен медал за София Петрова с кобила Фенна, и давата тандема от ККС "Калоян 92"

При 5 годишните коне - Анна Ангелова с Норби от ККС "Калоян92" спечелиха златният медал с резултат от 72.200% от вторият ден на финала, второ място в Държавният шампионат в категорията за Йоана Тодорова с кобила Лейди Балерина от същият клуб, и бронзовият медал отиде в ръцете на Биляна Такева и кон Фактор от ККС "Еклипс". 

В Държавният шампионат по обездка участваха общо 51 коня от 11 клуба от цяла България. На състезанието съдиха двама съдии от Гърция - г - жа Ефи Компетсо и и г - н Стилянос Стравролакис, а от България - Христо Георгиев и Веселина Соколова.

Честито на всички призори и пожелаваме още по - големи успехи през годината, както в национален, така и в международен план.