Новини
Dp
22.05.2023
Честито на Държавните шампиони
От 19 -21.05.2023 се проведе Държавен шампионат по прескачане на препятствия за клас "Тежък" и група Б на КБ Фригопан, с. Царацово. В държавният шампионат стартираха в първият ден общо 45 коня. 36 тандема в категория група Б и 9 коня в клас Т. Корс дизайнер за Държавният шампионат беше г-н Джоди Форнеу от Белгия - корс дизайнер 3 ниво. 
В тежкият клас участваха Антон Дацински  и  Ивана Ангелова от ККС Студенец,  Елиза Чоалкова от ККС Агалар с два коня, Ая Митева от ЕК Конкур, Калин Неделчев и Милко Кочев от ККС Пълдин, Диян Балчев от ЕК Шумен 2010 и Антонио Великов от ККС Кайлъка.
Водач във временното класиране след вторият ден стана Елиза Чолакова с кон Вени Види Вичи общо 1.95 н.т., втора с 2.93 н.т. стана Ивана Ангелова с кон Касай, а третото място, отново с малка разлика за Антон Дацински с Бамби с общо 3.34 н.т. от двата дни.
Финалното изпитание се проведе в два манша. Височина на препятствията във вторият манш бяха до 150 см. Ивана Ангелова и Касай завършиха изпитанието без нито една допусната грешка и през двата манша. Втори остана Антон Дацински с Бамби и трета Елиза Чолакова с кобила Ениминит.
Държавен шампион за 2023 год. в категория клас"Tежък" стана Ивана Ангелова с кон Касай от ККС Студенец със само 2 н.т. от трите дни. Сребърен медал за Антон Дацински от ККС Студенец и бронза за Елиза Чолакова с кобила Ениминит от ККС Агалар.
В група Б водач във временното класиране стана Павлин Ангелов с кон Команчи от ККС Хан Крум Бургас. Финала на група Б се проведе в два манша с височина на препятствията 125 -130 см.

Държавен шампион за 2023 година в група Б стана Денислав Мартинов с кон Диамант от ККС Дежа Вю, сребърен медал за Елиза Чолакова с кобила Джесика от ККС Агалар, и бронзов медал за Денислав Мартинов с вторият му кон Диарадо Сон.

Автор на снимките: Лилия Добрева