Новини
Img_8518
27.01.2023
Спортисти на 2022 година по дисциплини

Българската федерация по конен спорт награди най-добрите си състезатели за изминалата година в четирите дисциплини (прескачане на препятствия, обездка, издръжливост и всестранна езда) на тържествена церемония в хотел „ Санкт Петербург“, Пловдив.

 

Президентът на федерацията Тодор Гергов и неговите заместници д-р Крум Рашков и Петър Чолаков в присъствието на представители от 35 клуба по конен спорт връчиха плакетите на най-добре представилите се ездачи с постижения през 2022 година на състезания у нас и чужбина.

В дисциплината „ Прескачане на препятствия“ първото място заслужи Ангел Няголов. Второто позиция е за Ивайло Бонев, а Ивана Ангелова зае третото място. Четвърти и пети бяха отличени Ая Митева и Елиза Чолакова. На „ обездка“ Дара Брезоева беше наградена за номер 1, следвана от Йоана Тодорова, Сияна Райкова , Красина Кръстева и Лидия Василева. В дисциплината                               „ всестранна езда“ първото място за 2022 година спечели Петър Марчев. Летисия Димитрова и Марин Димитрова попаднаха в призовата тройка. Добромир Петров и Йордан Йорданов заеха четвърто и пето място в класацията на БФ Конен спорт. Денис Фурлански безапелационно беше определен за победител в дисциплина „ издръжливост“. Николай Николов и Мирослав Боршош стахана втори и трети , а Иван Стойчев и Десислава Алексиева заеха четвърто и пето място .

За отбор на 2022 година изборът на националния ни тим по прескачане на препятствия – юноши до 18 години беше категоричен и младите ни надежди заслужено взеха приза за успехите си през изминалата година.

 

Няколко часа преди стилното тържество и церемонията за определяне на най-добрите състезатели, федерацията по конен спорт проведе среща с представителите на клубовете, на която бяха обсъдени спортния календар, наредбата за организация на състезания за 2023 г. и българското участие в международни турнири до края на сезона.  Въведете текста на новината тук.