Новини
Fei-ehv
30.07.2021
EHV-1 и мобилно приложение FEI HorseApp

ФЕИ изисквания за участие на ФЕИ състезания и подаване на информация  свързана с EHV-1 (херпес вирус) чрез мобилното приложение FEI HorseApp

ФЕИ регулациите за EHV-1 (херпес вирус), които са в сила от 31 май 2021, предпазват конете и конния спорт като цяло от пренасянето на инфекциозни болести преди, по време и след ФЕИ състезания.

Съгласно No. 10 от тези регулации, Състезателите/Конегледачите трябва да представят подписана форма на Здравен ФЕИ Селф-сертификат за всеки един кон участващ на ФЕИ състезание в Европа, включително и задължителен мониторинг на температурата на конете 10 дни преди пристигането на ФЕИ състезанието.

От 1.08.2021 за всички състезания на територията на Европа, тази информация трябва да бъде подадена посредством мобилното приложение FEI HorseApp,

Това важи за всички състезания започващи през 32та седмица на годината (09.08.2021 – 15.08.2021). 

Актуализираната версия на мобилното приложение позволява Състезателите, Конегледачите, Собствениците, Треньорите в издръжливостта и Мениджърите на състезатели по много лесен начин да предоставят необходимата информация посредством приложението.

В бъдеще хартиени сертификати няма да бъдат приемани.

Информация, относно мобилното приложение може да бъде намерена на сайта Inside.FEI.org, а описание и ръководство за работа с новите функционалности на мобилното приложение FEI HorseApp може да бъде открита на https://howto.fei.org/category/20/all-users.html.

Моля, председателите на клубове да предоставят тази информация на своите състезатели, треньори, собственици и конегледачи участващи на международни състезания.

При въпроси се обръщайте към Теодор Шейтанов на bef@horsesportbg.org или на телефон 0876 22 66 20.