Новини
Download
08.06.2020
Отворено писмо от Тодор Гергов

ДО 

 

Председателите на ККС

Треньори, състезатели, собственици

на коне, организатори на състезания

собственици на конни бази и деятели

 

КОПИЕ: Членове на УС

 

 

УВАЖАЕМИ  КОЛЕГИ  И  СЪМИШЛЕНИЦИ,

 

На Общото събрание на Федерацията бях избран за Председател на федерацията. Основната задача която си поставих бе издигане нивото на конния спорт и неговото развитие. Считам, че заедно постигнахме изключителни резултати. 2019 година бе най - успешната година в 105 годишната история на конния спорт. Изключителните постижения завоювани от Ая Митева – бронзов медал на ЕШ, четвъртото място на националният ни отбор по издръжливост на ЕШ, златен медал за юноши на БШ завоюван от Милко Кочев, победата в световна купа и второ място на БШ на нашите прекрасни деца в дисциплината прескачане: Ивана, Ая, Елиза и Ася ще останат в аналите на конният спорт. Първо място отборно и индивидуално на БШ в дисциплината издръжливост.  Ще спомена и националният отбор за мъже прескачане на препятствия с постижения на Олимпийската квалификация и Националните купи. За първи път децата ни в обездката се класираха и взеха участие в ЕШ.

Ще отбележа и повишеното ниво на подготовка на треньори, състезатели и коне, организация на прояви и още много постижения.

Всичко това постигнахме с много усилия невинаги възходящо, но с постигане на крайните цели, които биха били невъзможни без усилията на конния спорт.

Всичко изброено по-горе не би било възможно без спазването на правилата, които ние приемаме заедно. Всички ние трябва да пазим авторитета на институцията – Българска федерация конен спорт, защото анархията не е довела до нищо позитивно.

При приемането на календара на БФ конен спорт на 05.06.2020 г., при вземане на решение за отказ за организация на „открит турнир“ на конна база „Фригопан“, УС на федерацията имаше точно това предвид. Не може без утвърден календар, утвърдена програма и условия за организация, да се изпращат покани до клубове и то при ограничителни мерки в условия на пандемия. Убеден съм, че решението бе правилно. Бих искал да отбележа също така, че на тази конна база, БФКС е гласувала доверие през настоящата спортно - състезателна година да бъдат проведени 7 състезания, в това число Балкански шампионат, Международен турнир и Държавен шампионат.

В последствие получих много писма и молби. Проведох много разговори с треньори, ръководители и деятели във връзка с възникналия казус. Заставайки зад своите решения, но съобразявайки се с необходимостта от състезания за подготовка за предстоящите отговорни прояви, съобразявайки се с това, че спорта ни бе поставен пред изключително тежки условия от забраната за тренировки, изключителни затруднения да се стигне до базите, да се тренира и съкратения с два месеца календар, предлагам да се свика УС на 10.06.2020 г. от 12 часа при дневен  ред : 

Организация на „открит турнир“ по прескачане на препятствия на 13 и 14 юни на КСБ „Ген. Крум Лекарски. Програмата ще бъде изпратена допълнително след решението на УС.

През следващата седмица ще получите отчет за дейността на БФ конен спорт за последните три месеца в условия на пандемия.

Надявайки се за вашето разбиране

 

С уважение

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ

 Т. Гергов