Новини
Img-20191027-wa0002
27.10.2019
Държавно първенство Млади коне 2019 год.

От 24.10.2019 до 26.10.2019 се проведе Държавното първенство по прескачане на препятствия за Млади коне за 2019 год. Шампионата се проведе на Спортен комплекс "Тракиец", с. Житница.

Държавен шампион за 2019г. в категория 4 год. коне стана Иван Добрев с кон Кардам от ККС "Пълдин", сребърният медал в категорията грабна Ивайло Любенов с кон Кик от ККС "Истър", гр. Русе. На трето място и бронзов медал за Филип Велев и Карел от ККС "Пълдин".

В категория 5 год. коне, на почитното първо място и държавен шампион стана Ангел Няголов с кон Шалом от ККС "Ген. Крум Лекарски. На второ място и сребарен медал от Държавният шампионат се класира Живко Митев с кобила Конкордия от ККС "Кайлъка", гр. Плевен, и на трето място с бронзов медал Ивайло Бонев с кобила Же Суи Специал от ККС "Ген. Владимир Стойчев", гр. Стара Загора. 

В Държавното първенство за 6 год. коне на почитната стълбичка се качиха Калин Неделчев от ККС "Пълдин" и Ангел Няголов от ККС "Ген. Крум Лекарски". Калин Неделчев грабна златният медал с кон Даридо Би, а Ангел Няголов с Чакбол извоюва сребърният медал в категорията, а с втория си кон Меси Бул стана трети с бронзов медал в Държавното първенство за 6 год. коне.

Държавен шампион за 2019 год. при 7 год. коне е Мирослав Илиев с Елда Балу от ККС "Тракиец", втори със сребърен медал е Ленко Ангелов С Карисима от ККС "Болкан Хорсис" и трети се класира Калин Неделчев с кон Ванкувър от ККС "Пълдин"