Новини
B_8002
22.08.2010
Международен турнир по прескачане на препятствия "Св. Георги"

 

И тази година международният турнир по прескачане на препятствия "Св. Георги" се проведе под патронажа на кмета на Столична община.  

Събитието продължи от 20 до 22 август на конна база "Хан Аспарух" в София, със стартове всеки ден от 10 ч до 19 ч. За наградния фонд от 12 000 евро се бориха състезатели от  8 държава - България, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Беларус, Великобритания и Иран.

Приз „Девин” на височина 130 см при мъжете спечели Аспарух Атанасов с кобила Джесика де Боа, на 140 см Grand Prix с най-добър резултат се класира Ивелин Вълев с кобила Екуита.   

Както на височина 110 см, така и на 125 см, призовете грабна Буке Ялдъз от Турция с Лъки Лин.

Приз „Генко Рашков” на височина 110 см при аматьорите заслужено спечели Боян Цанев с кон Зоро, който се състезаваше за България.

Носител на преходната купа "Св. Георги" стана Аспарух Атанасов, състезателят събрал най-много точки в състезанието.

Един от най-интересните моменти в събитието изненада гостите в последния ден на състезанието, неделя, точно преди връчването на големия приз "Св. Георги" - атрактивно ревю върху коне на дизайнерката Мира Бъчварова.

Турнирът беше и контролно за мъжете за предстоящия 36-ти Балкански шампионат по прескачане на препятствия, който ще се проведе от 3 до 5 септември на КСБ "Хан Крум", Войводиново под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.  

Избраните за турнира дати тази година съвпаднаха с юбилея на основният организатор на събитието, собственик на клуб "Св. Георги" и член на управителния съвет на Българска федерация по конен спорт - Юри Вълев, който на 21 август отпразнува своя 50-ти рожден ден. 

Българска федерация по конен спорт се присъединява към благопожеланията за здраве и успех!