Новини
Production_nlc_cup-sofia_1280x960na300dpi_rgb-1
30.04.2018
Турнир по конен спорт Купа София, 5 май, Южен парк

Първи градски турнир по конен спорт „Купа София“ в дисциплината „Прескачане на препятствия“ ще се проведе в Южния парк в столицата на 5 май, събота. Събитието е под егидата на кмета Йорданка Фандъкова и е организирано от конна база НИЕСА със съдействието на Българска федерация конен спорт. 

Градските конни турнири от най-висок ранг са с традиции в европейски столици като Париж, Берлин, Виена, Лондон, както и в центъра на Ню Йорк и край яхтените пристанища на Монако. 

Високо спортно майсторство в прескачането на препятствия ще демонстрират най-изявените български ездачи, завоювали призови места на множество международни надпревари, както и децата-шампиони на България и Балканите. Състезатели от националния ни отбор и балкански призьори в дисциплината „Обездка“ ще направят демонстрация.

Събитието ще протече в часовете между 11 и 16 ч., а самото състезание ще се проведе от 12 до 14,30 ч. Достъпът за публика е свободен и всеки може да избере кой етап от надпреварата или от демонстрационната програма да проследи. За удобство на зрителите ще бъде построена и видео-стена, на която състезанието ще се предава на живо. А за всички любители на конете е предвидено отделно пространство, където те могат да се докоснат до големите коне-спортисти, да се снимат или да получат автографи от състезателите, а най-малките – да се  разходят върху гърба на пони. 

Пресконференция с всички подробности за турнира ще се състои на 2 май, сряда, от 11 ч. в пресклуб „България“, национален стадион „Васил Левски“.

Информация за участниците, изпитанията и програмата на турнира може да намерите и на

http://niesa.bg/sofiacupbg/ и 

https://www.facebook.com/events/142920469856698/

Репортерите и фотографите, които биха желали да отразят събитието могат да се акредитират на email: office@niesa.bg За допълнителни въпроси и уточнения звънете на тел. 0878 738 178, Лияна Панделиева. 

Каним акредитираните журналисти на закуска и за запознаване с последните подробности във ВИП зоната на турнира на 5 май от 9,30 до 10,30ч.