Новини
B_8002
08.08.2010
Най-малките с най-добри резултати на държавното първенство

Доброто представяне на децата беше приятната изненада на държавното първенство по обездка,  прескачане на препятствия и всестранна езда за деца и юноши, което се проведе от 5 до 8 август на спортна база „Хан Аспарух” в София с участието на 30 деца и 16 юноши.

За първи път след повече от 20 години прекъсване се проведе и отборно първенство, в което взеха участие 8 отбора. По-бързи се оказаха състезателите от спортен клуб „Свети Георги”, София, които демонстрираха добра спортна форма и високо ниво на професионална подготовка, на второ място се класира отбора на състезателите на „Кабиюк”, Шумен.

Във всестранната езда при децата първи се класира Георги Костов с кон Канада от спортен клуб „Божур”, Божурище, който превзе и второто място, но с кон Каскада.

След оспорвана борба в големия паркур при децата, в неделя е проведе бараж, след който на първо място се класира Емил Красимиров с кон Самурай от клуб „Калоян 92”, на второ – Желязко Димитров с кон Непал от ездови клуб „Шумен”, а на трето – Борис Цанков с кон Фалко дьо Монте от спортен клуб „Свети Георги”.

Безапелационният държавен шампион при юношите е Кристиян Вълев с кон Чинг Ван БерКенБрок от спортен клуб „Свети Георги”, София. След него се нареждат Мишел Димитрова с кон Демон от клуб „Кабиюк”, Шумен и Тодор Киров с Дезар от спортен клуб „Калоян 92”.