Новини
Cover
10.07.2014
Шумен е може би най-доброто трасе в света

Най-популярното списание за всестранна езда в Европа публикува статия за Балканския шампионат в Шумен. Предлагаме ви я:

Балканският шампионат, проведен в конезавода Кабиюк беше необикновенно, забележително събитие. Беше не само само оспорваното състезание CCI1*, спечелено от 17 годишен ездач, но след паднала мълния четирима души бяха закарани по спешност в болница.  Те са били подслонени под дървото по време на разразилата се буря. Нито един от тях не е сериозно пострадал.
Мартин Димитров поведе в изпитанието по обездка с 13-годишния си кон Ваняно, порода Хановеран и двойката не напусна челните позиции докато тийнеджъра не се качи на най-високото стъпало на подиума.
Домакините Митко Далаков и Пасианс спечелиха сребърния медал. Те бяха oкупирали  третото място когато след крос кънтри теста класираният на второ място кон Арчитик беше оттеглен от състезанието от румънският ездач Виорел Бубау.
Не всичко премина добре за българските ездачи, след като  Светлин Кръстанов, класиран втори след обездката падна във водното препятствие с Карина.
Друга жертва на кроса построен от Андрю Фел беше турската ездачка Симдже Озалтъндере, която беше елиминирана защото пропусна поредно препятствие с 15 годишният кон Замбо.
Конезаводът Кабиюк развъжда арабски, англо-арабски и чистокръвни коне и повечето са свободни да скитат по 30 000 хектара пасища.  
„Шумен е може би най-доброто трасе в света за всестранна езда - споделя той  - това е най-хубавият парк с невероятна настилка.”
Повреме на финалното изпитание по прескачане на препятствия, въпреки бутнатите три препятствия Мартин Димитров запази челната позиция, цел преследвана още от появата на състезателя на Европейският Шампионат по Всестранна езда за юноши в Жарди.