Новини
Logo bef
15.03.2013
БФКС за първи път организира Международен курс за обучение на строители на паркури

Българска федерация по конен спорт със съдействието на международната федерация за първи път в дългогодишната си история организира едноседмичен ФЕИ курс за обучение на корс дизайнери на международно ниво. Курсът ще се проведе на конна база „Тракиец” в с. Житница, Пловдивска област от 18 до 23 март. Лектори са г-н Роб Янсен (Холандия), международен корс дизайнер ниво 4* звезди, строител на паркури на Европейски шампионати и Технически делегат по всестранна езда и прескачане на Европейски първенства и г-н Стефан Вирт (Германия) Международен корс дизайнер ниво 3*, строител на паркури на редица Световни купи и. И двамата са официални лектори от списъка на Международната федерация по конен спорт.
Г-н Вирт е добре познат вече у нас, няколко години подред е корс дизайнер на Световната купа в Божурище и не за първи път е лектор пред българска публика. Той води семинари за строители на паркури национално ниво през 2009 г. и обучение на съдии и треньори на млади коне през 2012г.
На курса ще присъстват корс дизайнери от 9 нации – Австрия, Армения, България, Гърция, Израел, Румъния, Турция, Франция и Холандия, които след положен изпит в края на обучението ще бъдат произведени в Международни корс дизайнери 1-во ниво.