Новини
Bef logo
30.10.2012
Арбанаси домакинства на държавно първество по всестранна езда

Финали на държавното първенство по всестранна езда в класовете „Н”, юноши 14/18 год., аматьори и отборно се проведоха от 26-ти до 28-ми октомври в конно-спортна база „Калоян” в Арбанаси.

 

Състезателите на местния клуб „Калоян 92” триумфираха на призовите позиции в клас „Н”. Мирослав Илиев записа първо място в класирането с Чига и трето с Комфорт, а второто заслужи Тодор Киров с кон Камино.

 

Тодор Киров умножи успеха си като спечили титла държавен шампион при юношите до 18 год. в състезателна двойка с кобира Визьорка, а Кристиян Вълев с Чинг Ван Беркенброг от ККС „Свети Георги” и Александър Красимиров с Гастрольор от ККС „Кабиюк” допълниха призовата тройка в съответния клас.

 

Държавен шампион при децата в дисциплината всестранна езда стана Ива Кирова с кон Гигантик, представител на клуб „Калоян 92”. Второ място при най-малките заслужи Калоян Добрев с кон Сливен от клуб „Божур”, а трето – Мина Дончева с кон Драг от ККС „Свети Георги”.

 

Състезателната двойка Марина Ценкова и Зо Чакала се поздрави с победа при аматьорите, а Андрей Врабчев с Нострадамус (клуб „Божур”) и Милена Милославова с Аманда (клуб „Кайлъка”) за класираха съответно на втора и трета призова позиция.

 

Добрите резултати на състезателите на клуб „Калоян 92” определиха и първото място на клуба в отборната класация на държавния шампионат в дисциплината, а призовата тройка бе допълнена от клубовете „Свети Георги” и „Божур”.

 

Паралелно с изпитанията в рамките на държавния шампионат по всестранна езда в Арбанаси, се проведоха и съпътстващи турнири 1 и 2 звезди. Победа в турнира с 1 звезда записа Тодор Киров с Визьорка, следван в класирането от състезателните двойки Кристиян Вълев с Чинг Ван Беркенброг и Александър Красимиров с Гастрольор. Призьори в съпътстващия турнир 2 звезди станаха Иван Добрев със Соларис, Александър Красимиров с Адлер и Мирослав Илиев с Лазурен.