Новини
Endurance
30.10.2012
Мирослав Боршош с титла в държавния шампионат по издръжливост.

Мирослав Боршош спечели титла държавен шампион на дистация от 60 км. за 5-годишни и неучаствали коне в дисциплината издръжливост. Финалното изпитание в държавния шампионат се проведе на 27 октомври на хиподрума в град Русе. 

 

Състезателят на клуб „Ахал” спечели първото място в състезателна двойка с кобила Пемза, преодолявайки дистанцията със средна скорост от 15.61 км./ч. и общо време от 2 часа 40 мин. и 45 сек. Второто място в класирането бе за Васил Стойчев от клуб „Свети Георги” с кон Ахил, постигнали общо време от 2 часа 44 мин. и 19 сек. при средна скорост от 15.43 км./ч. Трето място заслужиха две състезателни двойки от клуб „Буцефал”, които финишираха за общо време от 2 часа 44 мин. и 54 сек., а именно Анастас Танев с кобила Парма (средна скорост от 15.25 км./ч.) и Ваня Лазарова с Пелена (средна скорост 15.27 км./ч.). 

 

Девет състезателни двойки премериха спортно майсторство на дистанцията от 60 км. в рамките на финала на държавното първенство. Паралелно с това се проведоха  и съпътстващи изпитания на дистанции 40 и 30 км. 

 

Състезателката на клуб „Ахал” – Теодомира Георгиева с кон Аман Ел Фата се класира първа в квалификационното изпитание на 40 км. дистанция, следвана от Ваня Лазарова с Тахира и Свитлана Делас с Приз.

В квалификационното изпитание на 30 км. дистанция за 4-годишни коне и деца, и 5-годишни и неучаствали коне успех записаха Андриан  Байерл с кон Мърфи от клуб „БТБ-Русе” и Мария Йорданова с Текила от клуб „Буцефал”.