Новини
Endurance
08.10.2012
Село Ягода прие участниците в квалификации по издръжливост

Квалификационен турнир в дисциплината издръжливост се проведе през уикенда в старозагорското село Ягода. 

 

Състезателят на клуб „Ахал” – Мирослав Боршош с Аман Ел Фата спечели първо място в изпитание на дистанция 30 км. при средна скорост от 12 км./ч. Второ място записа Лъчезар Любчов, състезател на клуб „БТБ Русе”, който с кон Мърфи се е движил със средна скорост от 11.90 км./ч.

 

На същата дистанция квалификация добиха още състезателните двойки Атанас Танев и Газал XIX-1, Цветан Трайков и кобила Памела. При първото си участие в квалификация на 30км. дистанция успех постигна Анелия Александрова с Кобила Верея, както и Лава Димитрова със Златна Грация и Ирена Узунова с кобила Дакота. Трите млади състезателки са от клуб „Ахал”. 

 

Мирослав Боршош дублира успеха си и в квалификацията на 40 км., където участва с кобила Пемза. Средната скорост на състезателната двойка в това изпитание е била 15,54 км./ч. Мария Венкова от клуб „Буцефал Ендюранс” се класира втора с кон Зелим като средната им състезателна скорост е била 15.70 км./ч. Още 6 състезателни двойки придобиха квалификация на 40 км. дистанция, а именно Атанас Танев и Пелена, Петко Колев и Запета, Инко Келчев и Прометей, Маргарит Камбуров и Пол Моадин, Зорница Найденова и Мароз, Свитлана Делас и Приз. 

 

Йордан Янков от клуб „Ахал” стартира с кон Бес Хаджил в квалификационно изпитание с дистанция 60 км., но бе елиминиран поради куцота на коня.