Новини
Asparuh atanasov_site
01.10.2012
Победа за шуменския състезател Аспарух Атанасов на финала на лига по прескачане на препятствия „Ген. Крум Лекарски”

Състезателят на ездови клуб „Шумен-2010” Аспарух Атанасов оглави крайното класиране на лига по прескачане на препятствия „Ген. Крум Лекарски”. Финалът на спортното събитие се проведе през уикенда на едноименната конна база в Божурище и привлече за участие ездачи от България, Турция и Гърция.

 

Призовата тройка на Големия тур бе допълнена от Светлин Иванов от ездови клуб „Свети Георги” и Иван Кисьов от клуб по конен спорт  „Ген. Владимир Стойчев”, които заеха съответно второ и трето място в крайното класиране.

 

Ездачът на клуб „Хан Крум-Бургас” Пламен Радославов заслужи първо място в Малкия тур на лигата, а Радомир Матев от клуб „Карнавал” и Валентин Спасов от клуб „Болкан Хорсес” се поздравиха с второ и трето класиране на финала.

 

Състезатели на клуб „Конкур” оглавиха крайното класиране при аматьорите на лигата в Божурище. Иван Чолаков и Златолина Мукова заслужиха първо и второ място във финалната класация, а Теодор Миронов от клуб „Елит” остана трети.

 

Лига „Ген. Крум Лекарски” заслужи утвърденото си място в календара на спортните събития на Българска федерация по конен спорт с високия организационен стандарт, модерните състезателни условия, които предоставя базата в Божурище и интересът, които генерира от страна както на водещите български състезатели в дисциплината прескачане на препятствия, така и от страна на ездачи от балканските страни.