Новини
Dinardtop3_lowres
27.09.2012
Българският конен спорт записа два международни успеха в края на септември

Българин е новият балкански шампион в дисциплината всестранна езда

 

В края на месец септември български състезатели по конен спорт постигнаха поредни международни успехи в дисциплините всестранна езда и прескачане на препятствия.

 

Българският състезател Иван Добрев е балкански шампион в  дисциплината всестранна езда за 2012 год. Добрев постигна успехът си с кобила Никита на Балканския шампионат в дисциплината, който се проведе от 21-ри до 23-ти септември в Турция. Представители на три държави – България, Румъния и Турция премериха спортно майсторство в Ескишехир.

 

В отборна надпревара за Балканска купа по всестранна езда, реализирана по инициатива на Турската федерация по конен спорт в качеството й на организатор на международната проява, българският отбор в състав Иван Добрев с Никита, Мирослав Илиев с Лазурен, Светлин Кръстанов с Назир и Тодор Киров с Визьорка заслужи второ място в класирането. 

 

Българинът с германски произход Гюнтер Оршел се класира на призово трето място на Европейски шампионат за ветерани в дисциплината прескачане на препятствия. Спортното събитие се проведе от 20-ти до 23-ти септември във френския град Динард.

Гюнтер Оршел е участник в олимпийските игри в Сидни през 2000 г., а през 1997 год. печели титла балкански шампион по прескачане на препятствия в Румъния.