Новини
Horse 1
25.09.2012
53 състезателни двойки взеха участие в състезание по прескачане на препятствия в София

 

Столичната конно-спортна база „Хан Аспарух” също бе домакин на квалификация и съпътстващи турнири по прескачане на препятствия на 22-ри септември. Квалификацията е последна преди финала на държавното първенство в дисциплината, който ще се проведе от 12-ти до 14-ти октомври във Войводиново. 53 старта се реализираха в събота на столичната база.

 

Състезателят на плевенския клуб „Сторгозия” Калин Неделчев записа призово първо и второ класиране в изпитание за 4-годишни коне с оценка за стил съответно с Касиопея и Карол, а трето място заслужи Тихомир Дянков с Бюти Карина от клуб „Черноморец Бургас”. 13 състезателни двойки при мъжете взеха участие в изпитанието с височина на препятствията от 105 см. в този клас. При аматьорите призовата тройка бе в състав Петя Тодорова с Нищо Лично (ККС „Карнавал”), Красимир Иванов с Песен (ККС „Херос”) и Лора Маринова с Весел (ККС „Божур”). При децата равен резултат постави на една позиция в класирането ездача на клуб „Божур” – Калоян Добрев с кобила Каскада и кон Сливен, и състезателката на клуб „Мизия Кнежа” – Надин Василева с Мама Мия. 

 

8 състезателни двойки премериха спортно майсторство в изпитание при мъжете в клас „Н” (5-годишни коне) с оценка за стил, а класирането оглави националния селекционер Ивелин Вълев с с кобила Целагонда. Състезателните двойки Радомир Матев с Кавалхо (ККС „Карнавал”) и Павлик Михайлов с Челса (ККС „Враца”) заeха съответно призово второ и трето място. При децата в същия клас добре се представиха Венцислав Изов с Езоп и  Любомир Иванов с кон Перплекс. 

 

Успешно бе представянето на ездача на клуб „Болкан Хорсес” – Валентин Спасов с кон Оникс, който оглави класирането в квалификационно изпитание за 6-годишни коне. Призовата тройка допълниха Стоян Китаровски с Копигамо (ККС „Херос”) и Мирослав Тодоров с Кугар (ККС „Мизия Кнежа”). В група „Б” в същия клас победа записа Христо Найденов от клуб „Левски” с кон Алвин Зет следван в класирането от Яна Терзиева с Мирела Френи (ККС „Свети Георги”) и Живко Митев с Кампина (ККС „Спартак”). При юношите до 18 год. успех постигна състезателят на „Свети Георги” - Кристиян Вълев с Чинг Ван Беркенброк, а второ място в класирането записа Калина Николова с кон Кан от клуб „Кан Аспарух”. 

 

В квалификационното изпитание за 7-годишни коне при мъжете взе участие само състезателната двойка на клуб „Черноморец Бургас” - Иван Димитров с Фор Едишън, а от двете стартирали юношески двойки успешно финишира Красина Кръстева с Наден от клуб „Атлиман”. 

 

Андриан Тодоров от клуб „Перун София” с кон Пити Пляч се поздрави с победа в съпътстващ турнир в клас „Т”. Призовата тройка допълниха Христо Найденов с Карпи Дием и състезателят на клуб „Кариер” – Николай Асенов с кобила Нилма.