Новини
Shumen
24.09.2012
В Шумен се проведе квалификация по прескачане на препятствия преди финалите на държавното първенство

Две квалификации по прескачане на препятствия се проведоха паралелно в съботния ден като те се явяват последни преди държавните финали в дисциплината, които ще се проведат в средата на месец октомври. Хиподрумът в Шумен прие повече от 40 състезателни двойки в рамките на квалификационните изпитания и съпътстващите турнири.

 

Състезателят на плевенския клуб „Сторгозия” Любо Докузов с кон Агостино се класира първи при аматьорите в изпитание за 4-годишни коне, а Къньо Тодоров с Айдахо  (СККС „Варна”) и Евгени Георгиев с Невада (ККС „Калоян 92”) заеха съответно второ и трето място. 

Призовата тройка в класирането при мъжете в същия клас бе в състав Деян Балчев с Рондо (клуб „Класика”), Петър Янко с Разнос  (клуб „Кабиюк”) и Пламен Радославов с Мона Лиза (ККС „Хан Крум”).

 

Малката състезателка на бургаския клуб „Хан Крум” Сияна Базотева записа успешно представяне при децата с кон Галеник в изпитание за 5-годишни коне като изпревари в класирането шуменския състезател Желязко Димитров с Непала. 

Станислав Георгиев от клуб „Калиакра” записа първо и второ място в класирането при мъжете в същия клас съответно с Чага и Чародей, а Чавдар Чернев (ККС „ПИ-Си-Вес Добрич”)с Куикли 2 остана трети.

 

С чист паркур в бараж и състезателно време от 34.06 сек. Пламен Радославов с кобила Никита оглави класирането в клас „Л” - 6-годишни коне. Призово второ място заслужи Васил Енчев от клуб „Демет”, който допусна 4 наказателни точки в баража с кобила Кет Флай, а шуменската състезателка Мишел Димитрова с Чародеен записа трето трето място в класирането. Общо 11 състезателни двойки взеха участие в изпитанието с височина на препятствията от 125 см.

 

Двама юноши от СККС „Варна” си оспорваха призовата първа позиция в изпитание за клас „Л” – 7-годишни коне. Димитър Веселинов с кон Солон оглави класирането след бараж следван от Филип Пергот с Дарлинг Ван Смишов. 

Ездачът на шуменския клуб „Кабиюк” Петър Янков с кон Гепард и представителката на „Ангард” – Юлия Карпова с Кло Валенсия си разпределиха съответно първото и второ място в изпитанието при мъжете в същия клас. 

 

Деян Балчев с кон Апогей се поздрави с победа в клас „Т”, а призовата тройка допълниха състезателните двойки Аспарух Атанасов с Зимарлин (ЕК „Шумен-20120”) и Даниел Манев с Ебурон (СККС „Варна”).