Новини
Jitnitza
17.09.2012
Конна база „Тракиец” събра състезатели по прескачане на препяствия на открит турнир

Конна база „Тракиец” в с. Житница отново бе домакин на открит турнир по прескачане на препятствия, провел се на 15-ти септември. Повече от 90 старта се реализираха в съботния ден в рамките на състезанието.

 

Йосиф Яков с кобила Либертина от клуба-домакин се представи най-добре при децата в клас „Млади коне, деца и аматьори” и оглави класирането в изпитание с височина на препятствията от 100 см. Второ място заслужи Никол Косева с Галага от клуб „Феномен-Стара Загора”, а трето състезателката на „Хан Крум-Бургас” - Сияна Базотева с Индиана Първа. При аматьорите отново ездач на клуб „Тракиец” бе най-успешен в изявата си, а именно Ана Якова, която записа победа с кобила Дара Бубамара. В класирането я следваха Златолина Мукова с Гаучо де Лесме от „Конкур” и Васил Василев с Касандра от „Херос”. Състезателната двойка на „Феномен-Стара Загора” - Филип Велев и Хелиос се поздрави с победа при мъжете в клас „Млади коне”, а второ  и трето място заслужиха съответно двойките Радомир Матев с Дуинкъл (клуб „Карнавал”) и Николай Кънчев с Лазур (клуб „Ген. Владимир Стойчев”).

 

Успешна бе изявата в открития турнир на Мартина Агопян от клуб „Престиж”, която с кобила Диадора записа първо място при децата в клас 5-год. коне, а Йосиф Яков с Либертина и Сияна Базотева с Галеник се класираха съответно на второ и трето място. Състезателната двойка на клуб „Дерби” - Ленко Ангелов и кобила Карма оглавиха класирането при мъжете в този клас след изпитание, в което стартираха 18 състезателни двойки. Второ място заслужи Иван Димитров с Шапи Ту от ККС „Черноморец-Бургас”,  а трето – Владимир Георгиев с Кашкайа IV от „Херос”. 

 

С чист паркур и най-добро състезателно време ездачът на „Хан Крум-Бургас” Пламен Радославов с Никита записа победа в клас „Л”, а Юлия Младенова с Лимбо (клуб „Карнавал”) и Анна Бойова с Екселънт Вю (клуб „Престиж”) допълниха призовата тройка с успешното си представяне в изпитанието с височина на препятствията 110-115 см.

В изпитание „Избери си точките”,  надделя състезателния опит на националния селекционер Ивелин Вълев с кобила Татяна (клуб „Ген. Крум Лекарски”), който записа 930 точки за време от 66.12 сек. С 50 точки по-малко и време от 67.97 сек. втори в класирането стана Тихомир Дянков с Либеле от ККС „Черноморец-Бургас” , а третото място бе за Олег Горанов с Клингона  (клуб „Бутан”), който финишира с 820 точки за време от 66.95 сек. 

 

Последното изпитание в състезателната програма на турнира в Житница бе отворен паркур за 6 годишни коне и по-възрастни с височина на препятствията от 130 см., в което се включиха 15 състезателни двойки. С победа в него се поздрави Димитър Василев с кон Поруцик Галицин от ККС „Черноморец-Бургас”, който финишира с чист бараж за време от 52.53 сек. С минимална разлика в състезателното време втори остана Ивелин Вълен с кобила Татяна, а Тихомир Дянков и Либеле допълниха състава на призовата тройка.