Новини
Anton
03.09.2012
Кнежа домакинства на турнир по прескачане на препятствия

Квалификация по прескачане на препятствия и съпътсващи турнири се проведоха на 1-ви септември (събота) в Кнежа. Състезателите на плевенския клуб „Сторгозия” доминираха в надпреварата и записаха призови първи места в три от изпитанията.

 

Калин Неделчев от ЕК „Сторгозия” с Касиопея оглави класирането в надпреварата за 4-годишни коне с оценка за стил следван от състезателните двойки Владимир Спасов с Йожка и Тодор Тодоров със Зина, представители на клубовете „Болкан Хорсес”- Етрополе и „Мизия-Кнежа”. В същия клас при аматьорите успехът отново бе за представител на плевенския клуб, а именно Любчо Докузов с Валдано Бой. При юношите до 14 г. стартира само състезателката на „Мизия-Кнежа” - Надин Василева с Мама Миа.

 

Ива Миткова от клуб „Калоян 92” постигна първо и второ класиране при децата в клас 5-годишни коне съответно с Гигантик и Контеса, а трето място записа младият ездач на клуб „Галоп” - Александър Цветков с Есмералда. Победа при мъжете в същия клас постигна състезателят на ЕК „Сторгозия” Антон Дацински с кобила Киана, а второ и трето място в класирането заслужиха съответно Валентин Спасов с Кристина от „Болкан Хорсес” и Марио Димитров с Флейта от клуб „Райчев 1927”.

 

В изпитание за клас „Л” на първо място се класира Иван Добрев с кон Соларис от клуб „Кайлъка” – гр.Плевен , втори е Мирослав Тодоров с Кугар от „Мизия- Кнежа” и трети Валентин Спасов с Оникс от „Болкан Хорсес”. В група „Б” успехът бе за Живко Митев от клуб „Спартак” с кобила Кампина, а Николай Асенов с Нидерлан и Асен Илиев от ЕК „Сторгозия” с Ривър Денс заеха второто и трето място в класирането. Ралици Спасова от клуба домакин на проявата бе единствената състезателка, която участва в юношеския клас на изпитанието.

 

4 състезателни двойки юноши до 18 год. от клуб „Калоян 92” се конкурираха в изпитанието в клас 7-годишни коне в Кнежа като първа се класира Айона Захариева с кон Девиз, а втори стана Тодор Киров с Визьорка. Мирослав Илиев от същият клуб участва в изпитание от клас „Т” с кон Камикадзе и кобила Контеса.