Новини
Pic_eu
21.08.2012
14-то място за младите надежди на българския конен спорт на Европейското първенство по прескачане в Австрия

Млади български надежди в дисциплината прескачането на препятствия взеха участие в Европейският шампионат за деца, юноши и млади ездачи, който се проведе от 14-ти до 19-ти август в Магна Рацино, Австрия. Състезатели от 31 европейски държави премериха спортно майсторство в индивидуални и отборни надпревари на престижното събитие. 

 

България бе представена от Мина Дончева (клуб „Свети Георги”), Мартина Агопян (клуб „Престиж”), Желязко Димитров (ЕК „Шумен-2010” ), Венцислав Изов ( МСВ Опицвет) и Сияна Цончева (клуб „Скайси-ЕФ”) при децата, а в юношеския клас се изяви Иван Кисьов (ККС „Ген. Владимир Стойчев”). 

 

Българският национален отбор в категория деца със селекционер Ивелин Вълев и в състав Сияна Цончева с Фалко де Монте, Мартина Агопян с Диадора, Мина Дончева с Драг и Венцислав Изов с Езоп се класира на 14 място след оспорвана борба с връстниците си от 20 европейски държави.  С доброто си представяне децата изпревариха в класирането отборите на Ирландия, Дания, Словакия, Турция и Хърватска, а златото грабнаха малките състезатели на Белгия следвани в класирането от отборите на Австрия и Франция.

 

Най-успешна в индивидуалната надпревара бе Мина Дончева с кон Драг, която записа 34-то място в крайното класиране, Венцислав Изов с Езоп и Сияна Цончева с Фалко де Монте заеха 50-то място в класирането. Повече от 100 състезатели се конкурираха в Магна Рацино за спечелване на европейска титла при децата.  След оспорван бараж титлата заслужи Марио Пировано от Италия с кобила Орка де Тромкоурт, а призовите второ и трето място заеха Вираг Уейнард от Унгария и Луис Ван Лаер от Белгия.