Новини
Endurance
15.08.2012
Франция и Бахрейн доминираха на Световния шампионат по издръжливост в Унгария

Световен шампионат за млади коне в дисциплината издръжливост се проведе в гр. Баболна, Унгария от 9-ти до 12-ти август. Елитът на конния спорт в дисциплината се събра в унгарския град, а Франция и Бахрейн традиционно изпъкнаха със силните си отбори. Високото ниво на събитието бе допълнено от прецизното и професионално съдийство на експерти с ранг 4 звезди.

 

България взе участие в престижното спортно събитие с 5 коня. Иван Стойчев с кон Барс финишира успешно в изпитание за 7 и 8-годишни коне на дистанция от 120 км., в което  стартираха 70 състезателни двойки. Българският състезател записа 17 място в крайното класиране с общо състезателно време от 8 часа 13 минути и 37 секунди, и средна скорост от 14,58 км/ч.  Световен шампион в този клас стана състезателят от Бахрейн – Н.В. Шейх Насер Бин Хамад Ал Халифа, който преодоля дистанцията с кон Дхаб за време от 5 часа 31 минути и 10 секунди със средна скорост от 21,74 км/ч. Бахрейн излъчи световен шампион и при 8-годишните коне, а именно Джафер Мизра с кон Uszko D’Hotelhoge.

 

Франция спечели отборната титла на Световния шампионат по издръжливост в Баболна следвана в класирането от отборите на Бахрейн и Италия.