Новини
Bef logo
31.07.2012
КСБ „Тракиец” домакинства на квалификации по прескачане на препятствия

Квалификации и съпътстващи турнири по прескачане на препятствия се проведоха на 28 юли в КСБ „Тракиец”. Над 60 състезателни старта  се реализираха в съботния ден в с. Житница.

 

Димитър Василев от ККС „Черноморец-Бургас” с Конрад оглави класирането при мъжете в клафикационното изпитание за 4-годишни коне следван от състезателя на старозагорския клуб „Феномен” – Филип Велев с Хелиос.  Третото място в класирането си поделиха с равни резултати Гергана Найденова от „Левски” с Дон Корлеоне  и Андрей Сашев от клуб „Тракиец” с Гулдена.

Йосиф Яков от клуба домакин на състезанието с кобила Либертина се класира първи в изпитанието при децата в клас 4-годишни коне. Състезателните двойки Весела Костуркова с Горделива от клуб „Херос” и Софи Дилия с Амур от „Свети Георги” заеха съответно второ и трето място. При аматьорите в същия клас призовата тройка бе в състав: Десислава Косева от клуб „Тиуда” с кон Сигнал, Лора Маринова с клуб ”Божур” с Весел и Иван Члаков от клуб „Конкур” с Арканзас. 

 

Панайотис Котзаманис от ККС „Черноморец-Бургас” записа победа в квалификация за 5-годишни коне с Капитан Кънтърбърнт.Останалите две призови позиции бяха разпределени между представители на същия клуб, а именно Иван Димитров с Шапиту и Димитър Василев с Чампус 98. При децата в съпътстващ турнир, състезателката на клуб „Калоян 92” Ива Тодорова записа успех с кобила Контеса, а с второ и трето място се поздравиха Мартина Агонян от клуб”Престиж” с Ексалант Вю и Милена Ангелова с Линия също от „Калоян 92”.

 

Състезателните двойки на ККС „Черноморец-Бургас” – Димитър Василев с Бинг и Иван Димитров с Конти записаха първо и второ класиране при мъжете в квалификацията за 6-годишни коне. При юношите успехът бе за Калина Николова от ККС „Кан Аспарух”, участвала в изпитанието за съответния клас с кон Кан. Състезатели на клуб „Херос” доминираха в квалификацията за група „Б” на клас „Л” като си оспорваха призовите позиции в бараж. С чист паркур и състезателно време от 31.51 сек. Георги Петров и Кончерто оглавиха класирането следвани от Стефка Сиврийска с Щрицел, финиширали без наказателни точки за 32.00 сек. и Владимир Георгиев с Еталон.

 

В квалификационното изпитание за 7-годишни коне победата отново бе за представител на клуб „Черноморец-Бургас”. Светослав Стоянов записа победа с Роксана II с чист паркур в баража и състезателно време от 43.34 сек. Селекционерът на националния отбор Ивелин Вълев и състезател на клуб „Ген. Крум Лекарски” финишира с по-добро състезателно време в бараж  - 42.20 сек., но допусна 4 наказателни точки, което му отреди второто място в класирането при мъжете. Трети остана Георги Железчев с Либеле, представител на „Черноморец-Бургас”. 

Призово първо и второ класиране постигна Георги Железчев в квалификацията за юноши в същия клас съответно с Либеле и с Поручик Галицин, а състезателят на клуб „Калоян 92” Тодор Киров се класира трети с Визьорка.

 

Състезателят на софийския клуб „Перун” - Апостол Тенев записа победа в клас „Т” с кобила Лаванда, следван в класирането от Христо Найденов от „Левски” с Карпи Дием II и представителката на СККС „Варна” – Мишел Димитрова с Демон. Мишел Димитрова финишира с най-добро състезателно време в изпитанието с височина на препятствията от 140см., но допусна 4 наказателни точки.

 

Състезанието се осъществи с любезната подкрепа на Андежлус Естейт Ес Ей.