Новини
Bef logo
24.07.2012
Държавното първенство по обездка излъчи шампиони в пет категории

 

Държавно първенство по обездка в клас „Л”, юноши 14/18 години, аматьори и отборно се проведе на конно-спортна база „Хан Аспарух” в столицата на 20-21.07.2012 г. 

 

Катерина Цветанова от клуб по конен спорт „Еклипс” стана държавен шампион в дисциплината при юношите до 14 години в състезателна двойка с кобила Евредика. Второ място в класирането на държавния шампионат в същия клас заслужи състезателката на ККС „Тракенен”  - Йоана Иванова с кон Вагнер, а третото бе за Катерина Цветанова отново от клуб „Еклипс” с кон Лъки Денсър.

 

Представител на клуб „Калоян 92” е държавен шампион по обездка при юношите до 18 години. Тодор Киров оглави красирането с кон Дезар следван от състезателката на ездови клуб „Левски” - Марина Караиванова с Десперадо и Красина Кръстева от ККС „Атлиман” с кон Диоген заели съответно второ и трето призови места.

 

Младата надежда в обездката Стефани Гачева от ККС „Еклипс” се поздрави с победа  в клас „Л” след убедително представяне с кон Венус. Стефани заслужи титлата в шампионата в конкуренция с доказаните състезатели Светлозар Касчиев от бургаския клуб „Хан Крум” с кон Триатлон и състезателката на столичния „Левски” - Гергана Найденова с Десперадо, които се класираха на второ и трето място във финала на държавния шампионат.

 

Състезателната двойка Дейвид Мосъп и кон Министър от ККС „Кариер” оглавиха класирането при аматьорите в държавното първенство. Второ място в този клас записа Марин Димитров с кон Одрин, представител на ККС „Ангард”, а трето - Теодора Младенова с кон Амон Ра от ККС „Кан Аспарух”.

 

Столичният клуб по конен спор „Свети Георги” заслужи отборната титла в държавното първенство по обездка, а призовата тройка в отборната класация бе допълнена от клубовете  „Тракенен”  и „Калоян 92”.

 

Подробна информация за резултатите от тестовете в рамките на държавния шампионат в съответните класове, както и резултати от съпътстващите турнири, провели се на ККС „Хан Аспарух” може да намерите в секция „Календар” на сайта към конкретната спортна проява.