Новини
Plakat_turnir_2012
11.07.2012
Международният турнир „Свети Георги” ще събере ездачи от 6 държави в столицата

От 13 до 15 юли конно-спортна база „Хан Аспарух” в София ще бъде домакин на ХХ Международен турнир по конен спорт “Св. Георги”, който за поредна година ще премине под патронажа на кмета на столицата - г-жа Йорданка Фъндъкова. 

 

Повече от 110 състезатели от шест държави - Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Швеция и България ще вземат участие в атрактивната надпревара по прескачане на препятствия. България ще бъде представена от изявените си състезатели в дисциплината, а наред с изпитанията за професионалисти ще има такива и в категории деца, юноши и аматьори. Наградният фонд на турнира е 12 00 евро. 

 

Входът е свободен, а началният час на състезателната програма е 10.00 ч. и в трите дни на турнира. На 15 юли (неделя) от 17.00 часа ще се проведе оспорваната Гранд При надпревара за приза на кмета на София. 

 

Международният турнир по конен спорт се организира от Ездови клуб „Свети Георги” със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Столична община, както и с подкрепата на ЦУМ, Български спортен тотализатор, София Франс Ауто – официален вносител на Пежо за България, Бестимекс, МДМ кетъринг, Автомагистрали Хемус, МЛД трейдинг, Винарна Лайт касъл, Минерална вода „Девин”, Картел, Оптикс, Демет, Чакрини, Агенция за сигурност и охрана „Сириус”, Хорс пауър ЕООД, Кавалор и др.