Новини
Horse 1
09.07.2012
В Божурище се проведе вторият кръг на лига „Ген.Крум Лекарски”

Вторият кръг на лига „Ген. Крум Лекарски” отново привлече състезателите по прескачане на препятствия в Божурище през уикенда.  Над 80 старта се проведоха в рамките на състезанието на едноимената спортна база.

 

Павлин Жеков с Демет Амадеус записа победа със състезателно време от 32.36 сек. в баража при мъжете в изпитание за клас 4-годишни коне следван в класирането от състезателните двойки Пламен Радославов с кобила Мона Лиза и Павлик Михайлов с Легион. В същия клас при децата стартираха две състезателни двойки като успешно бе представянето на Виктория Граматикова с кон Валс. Призовата тройка в класирането при аматьорите след неделното изпитание бе в състав: Теодор Миронов с Капитолия, Лора Маринова с Весел и Любчо Докузов с Валдано Бой. 

 

Победата в отворения паркур за 5-годишни и по-възрастни коне бе за Аспарух Атанасови кобила Непала. Владимир Георгиев с Фарина заслужиха второ място в класирането, а трето бе за Светлин Кръстанов с Греминя. 

 

Състезателят от Бургас Пламен Радославов записа първо място в Малкия тур в състезателна двойка с кобила Никита и резултат от 31.66 сек. в бараж следван от Апостол Тенев с Бой Би, финиширал изпитанието с 35.50 сек. Трета остана Анна Бойова с Лудетина. При децата в Малкия тур триумфът бе за Ванеса Атанасова с кон Адреналин, а второ и трето място в класирането заеха съответно Мартина Агопян с Ексалант Вю и Белмин Арифова с Дитка. 

 

Селекционерът на националния отбор по прескачане на препятствия Ивелин Вълев записа състезателен успех с кон Финес Ван Хет Кастаниехов в отворения паркур за 6-годишни и по-възрастни коне. Призовата тройка бе допълнена от Анна Бойова с Преслава и Николай Асенов с Нидерланд. 

 

Силно представяне класира турският състезател Арман Озгоркей, участвал с 5 коня във второто издание на лигата, на първо и трето място в Големия тур. Първо място в класирането след неделното изпитание той заслужи в състезателна двойка с кобилата Колинда Зет, а трето - с кон Кандилио. Второто място в Големият тур бе за шуменеца Аспарух Атанасов с Джесика де Боа. 

 

В рамките на лига „Ген. Крум Лекарски” се проведе и контролно изпитание за деца с височина на препятствията от 125 см за участие на Европейско първенство.