Новини
Bef logo
04.07.2012
В Малка Смолница се проведе пореден квалификационен турнир по прескачане на препятствия

В село Малка Смолница се проведоха квалификационен и съпътстващи турнири в дисциплината прескачане на препятствия с организатор клуб по конен спорт „Класика” - Добрич.

 

Състезателят на клуба-домакин Николай Николов с кон Алекзандър заслужи най-висока оценка в изпитанието за 4-годишни коне в паркур за стил и оглави класирането следван от състезателите, класирани на второ място  от клуб „Шумен” Недко Гайдаров с Чармен и представителят на клуб „Черноморец Бургас” - Иван Димитров с кон Ахил. 

При аматьорите победата бе за Десислава Косева с кон Сигнал от ККС „Туида”, а призовата тройка бе допълнена от състезателните двойки Желязко Митев с Ел Нинио и Марин Димитров с Лейди Грей съответно от клубове „СККС - Варна” и „Ангард”.

 

Победа при мъжете в изпитание за 5-годишни коне записа Иван Димитров с кон Шапито от клуб „Черноморец Бургас”. Чавдар Чернев с Киукли II от клуб „Пи Си Вес” се класира втори, а трети остана Николай Николов с Лимба. При юношите и аматьорите взеха участие по две състезателни двойки като успехът бе за Ванеса Атанасова с кон Велизар от клуб „Шумен 2010” при юношите до 14 год. и за Даниела Николова с Геликон от клуб „Кубар” при аматьорите. 

 

Състезателят на „Шумен 2010” Аспарух Атанасов и Грац спечелиха първо място при мъжете в клас 6-годишни коне със състезателно време в бараж от 36.52 сек. Второ място заслужи Чавдар Чернев с Чингиз Хан с време от 37.99 сек., а третото бе за състезателната двойка на клуб „Хан Кубрат” – Жечо Жеков и Зингер. Отново по две състезателни двойки се изявиха в съпътстващите турнири за юноши до 18 год. и в група „Б” при 6-годишните коне като първите места в двете категории бяха съответно за Георги Железчев с Кашмир и Николай Николов със Звегор.

 

Светлозар Славчев от клуб „Хезар” оглави класирането при мъжете в клас 7-годишни коне с Клеопатра следван от Петър Янков от ККС „Кабиюк” с Гепард и Юлия Капрова от „Ангард” с Кло Валенсия. В съпътстващия турнир за юноши до 18 год. призовата тройка бе в състав: Димитър Веселинов със Соломон, Кристиян Колев с Гепард и Димитър Веселинов с Дарлинг ван Смишов. 

 

5 състезателни двойки участваха в надпреварата в клас „Т” с височина на препятствията от 140 см. като с победа се поздрави ездачът на клуб „Хан Кубрат” Точно Транакиев с Арго Мен, финиширал с време от 81.87 сек. Призовите второ и трето място бяха съответно за Даниел Манев с кон Ебурон от СККС „Варна” и Деян Балчев с Апогей от клуба организатор на проявата.