Новини
Horse 2
26.06.2012
Квалификация по прескачане на препятствия привлече ездачите в Шумен

Квалификация и съпътстващи турнири по прескачане на препятствия се проведоха в Шумен. Над 90 състезателни старта  се реализираха в съботния ден на хиподрума в града. 

 

В изпитанието за 4-годишни коне с оценка за стил титуляри в класирането бяха Павлик Михайлов с кон Легион от ЕК „Враца”, Аспарух Атанасов с кон Кодак от ЕК „Шумен 2010” и Мирослав Илиев с Чига от клуб „Калоян 92”. В същия клас при аматьорите състезателката на „Кубар” Даниела Николова се класира първа следвана от Десислава Георгиева с кон Менфис, представител на клуб „Хан Кубрат” и Марин Димитров с Лейди Грей от СККС Варна. При юношите до 14 год. стартираха две състезателни двойки и успешно финишира само Теодора Димитрова от ККС „Хан Кубрат” с кон Зингер.

 

Мирослав Илиев в състезателна двойка с Карил Зет и Калоян заслужи призовите две позиции в класирането в изпитанието за стил при 5-годишните коне като подели второто място със Станислав Недев с кон Демет Ейнджъл Мур от клуб „Демет”. При юношите до 14 год.  Ива Миткова с Контеса „Калоян 92” и Ванеса Атанасова с кон Велизар от клуб „Шумен 2010” поделиха първото място като трета отново се класира съответно с кон Адреналин. При аматьорите успешно бе представянето на Къньо Тодоров с Айдахо от СККС Варна и Любо Докузов с Валдано Бой от ЕК „Сторгозия”. 

 

Шуменски състезатели доминираха в изпитанието в клас „Л” – 6-годишни коне и заслужиха първите две призови места. Представителят на клуб „Шумен 2010” Аспарух Атанасов оглави класирането с кон Колорадо, а състезателят на клуб „Шумен” Недко Гайдаров в състезателна двойка с Дръзки стана втори. Третото място бе за Николай Николов от клуб „Класика” с кон Акрундос. 

 

В изпитанието за 7-годишни коне победи записаха ездачи от ККС „Кабиюк”  - Петър Янков с Гепард стана първи при мъжете, а Кристиян Колев с Галилей при юношите до 18 год. Призово второ и трето място при мъжете заслужиха Светослав Стоянов с Роксана II от „Черноморец Бургас” и Юлия Карпова с Кло Валенсия от ЕК „Ангард”.  При юношите призовата тройка бе допълнена от Димитър Веселинов с кон Соломон, представители на СККС „Варна” и Дафи Чавдарова с Киган от „Хан Кубрат”. При децата в този клас участие взе Желязко Димитров с кобила Непала, който е наблюдаван за участие в ЕП.

 

Успехите на Мирослав Илиев  продължиха с кон Камикадзе в клас „Т”, където състезателят от „Калоян 92” се класира първи с най-малък брой наказателни точки при преодоляване на паркур с височина на препятствията от 140 см.  С кобила Контеса Мирослав записа трето място в крайното класиране, а второто заслужи ездача на клуб „Класика” Деян Балчев с кон Апогей.