Новини
Horse 1
19.06.2012
През уикенда ездачи мериха сили на открит турнир във Войводиново

 

През уикенда във Войводиново се проведе открит турнир по прескачане на препятствия. С изпитание за 4-годишни коне, юноши до 14 год. и аматьори започна вторият състезателен ден на турнира в пловдивското село. С победа в изпитанието при юношите се поздравиха Александър Цветков с кобила Есмералда, представител на клуб „Галоп”, който финишира с чист паркур и време в баража от 37.59 сек. Втора се класира Сияна Цончева с Каскайо от клуб „Скайси Еф”, която също преодоля без грешка паркура, но за състезателно време от 43.67 сек. Трета остана Весела Костуркова с Горделива от ККС „Херос”. 

 

При аматьорите Боян Цанев от ККС „Сливнишки герой” записа първо място в класирането с кобила  Ащен и трето със Силвър Лейди. Втора в класирането при аматьорите бе състезателната двойка от от клуб „Херос” - Мария Аршинкова и кобила Азия.

 

С 65 печеливши точки и време 62.31 сек.  Христо Найденов от ЕК „Левски” с кобила Калър Дрим  победи в неделното изпитание за категория 5-годишни и по-възрастни коне, провело си при височина на препятствията от 120 см. с жокер. Втори в класирането бе Стоян Китаровски с кон  Копигамо с 65 точки  и време от 77.40 сек., а трети  остана Боян Цанев със 54 печеливши точки и време 75.23 сек. от клуб „Сливнишки  герой”.

 

Състезателят на бургаския клуб „Хан Крум” Пламен Радославов и кобила Никита оглавиха класирането в неделя в категория 5 и 6-годишни коне след директен бараж следвани от състезателните двойки на плевенския клуб „Сторгозия” - Антон Дацински с Кристиано и Калин Неделчев с Калина Б заели съответно второ и трето място. 

 

В същата категория при децата призовата тройка бе в състав: Весела Костуркова с Горделива - първо място клуб „Херос”, Любомир Иванов с Перплекс от клуб „Свети Георги” - второ място и Сияна Цончева с Фалко Дьо Монте - трето място клуб „Скайси Еф”. 

 

Първо място в категория 6-годишни и по-възрастни коне при паркур с височина на препятствията от 125 см., заслужи състезателната двойка Николай Асенов с кон Ок Еф от ККС „Кариер”,а призовите второ и трето бяха съответно за състезателят на „Левски” Христо Найденов с Ейнджъл Z и Иван Кисьов с Кардам от клуб „Ген. Владимир Стойчев”.