Новини
Horse 1
12.06.2012
Силен състезателен интересен към турнир в Житница

През уикенда спортен комплекс „Тракиец” в с. Житница бе домикин на открит турнир по прескачане на препятствия. Над 100 старта се проведоха в рамките на пет изпитания в съответните класове.

 

В изпитание за 4-годишни коне при децата Александър Попов с кобила Есмералда постигна успех и призово първо място следван от Весела Костуркова с Горделива и Йосиф Якоб с Либертина. При аматьорите в същия клас призовата тройка бе в състав Георги Шумански и Талант, Александра Александрова и Онива, Ирена Методиева и Пандора. Състезателната двойка Марио Делянски и кобила Либерта оглавиха класирането при мъжете, Петър Георгиев с Каскада и Димитър Василев с Калимеро Ван Де Рихтен се класираха съответно на втори и трето място. 

 

Александър Цветков и Есмералда се поздравиха с победа при децата след бараж във второто изпитание за деца при 5-годишните коне. С минимална разлика в състезателното време Мина Дончева и Драг останаха втори, а трети бе Йосиф Яков с кобила Либертина. 26 състезателни двойки стартираха в същия клас при мъжете, а победата бе заслужена от Александра Александрова с кобила Онива, които единствени финишираха с чист паркур и бараж. Второ и трето място в класирането записаха Апостол Тенев с Дон Жуан и Георги Железчев с Кашмир. 

 

В щафетата за 5-годишни и по-възрастни коне състезателите на „Сторгозия” Калин Неделчев с Калина В и Антон Дацински с Кристияно победиха с една точка повече вторите в класирането Георги Железчев с Кашмир и Тихомир Дянков със Сюта Фю. Третото място в щафетата бе за ездачите Станислав Недев с Демет Ейнджъл и Христо Киров с Демет Комтеса. 

 

Калин Неделчев и Калина В постигнаха още един успех в Житница, а именно в изпитанието за 6-годишни коне, провело се на принципа „избери си точките”. Второ място в атрактивното изпитание спечели Красина Кръстева с Татяна, а трети остана Тихомир Дянков с Финес. В надпреварата взеха участие общо 20 състезателни двойки.

 

В надпревара в клас „Л” влязоха 25 състезателни двойки както три от тях си разпределиха призовите позиции след бараж. Победител стана Димитър Василев с кон Скот Аделхейд следван от Георги Петров с Кончерто и Страхил Ангелов с Диадора.