Новини
Bef logo
12.06.2012
Държавно първенство по обездка се проведе в Божурище

Държавно първенство по обездка в класове „Т” и „Млади ездачи” се проведе на конно-спортна база „Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Паралелно с държавния шампионат в конкретните класове се реализираха и съпътстващи турнири за деца и юноши до 18 год., както и в класовете „Н” и „Л”. 

 

Държавен шампион по обездка в клас „Млади ездачи” стана Одре Кекс от клуб „Карнавал”, която се състезава в дисциплината с кон Фантастико. Христо Георгиев от клуб по конен спорт „Кан Аспарух” стана държавен шампион в клас „Т” с кон Дагестан. 

 

В предварителен тест за пет годишни коне в клас „Н” при аматьорите победител бе Теодора Младенова от ККС „Кан Аспарух” с кон Амон Ра, а при мъжете в същото изпитание и клас, състезателят на клуб „Калоян 92” -Мирослав Илиев с кон Калоян оглави класирането. При аматьорите в третия тест за млади коне отново Теодора Младенова и Амон Ра заслужиха първото място, а Стефани Гачева с кон Трим от ездови клуб „Еклипс” постигнаха най-висок резултат в категория мъже/жени.

 

Първа в теста за средно ниво на клас „Л” се класира Гергана Найденова от клуб „Левски” с кон Десперадо, а титуляр в класирането на предварителния тест за същия клас стана Стефани Гачева с кон Венус. 

 

Предварителен, отборен и индивидуален тест покриваха състезателите в категория „Деца”. Състезателната двойка от ездови клуб „Еклипс” Катерина Цветанова и кобила Евридика постигна първо класиране и в трите теста. Почетно второ класиране също в трите теста постигна Мина Дончева от клуб „Свети Георги” с кон Драг. 

 

Тодор Киров от клуб „Калоян 92” с кон Дезар бе най-успешен при юношите до 18 год. в индивидуалния тест. Първо класиране в отборния тест и в кюр свободен стил заслужи Калина Николова в състезателна двойка с кон Дагестан. 

 

Подробна информация за класирането в отделните класове и тестове може да намерите в секция „Календар”, където към конкретната състезателна проява са поместени протоколи.