Новини
Kalin_small
02.06.2012
Победа за Калин Неделчев на национален турнир в Божурище

Състезателната двойка Калин Неделчев и Калина В от ЕК „Сторгозия” спечелиха първо място в национално изпитание за 5-годишни и по-възрастни коне, аматьори и деца, провело се в сутрешните часове на третия ден на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище. Калин Неделчев финишира баража с чист паркур и състезателно време 40.95 сек. След него се класира Анна Бойова с кобила Лудетина от клуб „Престиж” отново с чист паркур и време от бараж 40.95 сек., а трето място заслужи Екатерина Дунева с кон Кондор от ККС „Полимекс Спорт”. Турският състезател Арман Озгорки с Ченс Зет и Мирослав Илиев с кон Калоян, представител на клуб „Калоян 92” се класираха съответно на четвърто и пето място.

 

Шуменските състезатели в категория деца Желязко Димитров с кобила Непала и Белмин Арифона с Дитка си оспорваха първото място в бараж. Желязко от клуб „Шумен 2010” оглави класирането с чист паркур и време 36.17 сек., а Белмин от ККС „Шумен” остана втора с време 45.23 сек. Третото място заслужи Любомир Иванов с Перплекс от ККС „Св. Георги”.

При аматьорите призовата тройка бе в състав Къньо Тодоров с кон Айдахо от СККС „Варна”, Христо Киров с Демет Апокалипсис и Мелиха Кирова с Дара Бубамара от клуб „Демет”.

 

Наградите връчиха Валентин Божков – президент на жури на терен и Люба Аргилашка от организационния комитет.