Новини
Ray-hartl-pensive-beauty
16.05.2010
Румънци начело в турнира по всестранна езда в Шумен

Завърши международният турнир CCI 1* по всестранна езда в Шумен. След изключително оспорвани състезания по обездка и издръжливост, решаващо за крайното класиране се оказа днешното състезание по прескачане на препятствия.

Българинът Мирослав Илиев успя да се пребори за третото място на финалите, изоставайки от двамата румънски състезатели Милакшон Богдан и Калин Немеш. Първото място заема Милакшон Богдан с кобила Лейди Кера и краен резултат от трите дисциплини 63,79 точки. Следват го Калин Немеш с кон Микуту и 67,93 точки и Мирослав Илиев с кон Абдулар и 68,00 точки.

Четвъртото място също е за България, спечелено от Александър Красимиров с кон Сан Диего и резултат 68,54 точки. На пето място се класира единствената представителка на Турция - Симджи Озалтиндере с кон Замбо и 77,38 точки.

"Състезанието беше интересно и напрегнато до последния момент, което показа и много малката разлика в междинните резултати на ездачите в челната петица, коментира д-р Крум Рашков, генерален секретар на БФКС. Всички двойки бяха много добре подготвени и се получи красиво и оспорвано състезание, което надявам се да е доставило удоволствие на всички, които наблюдаваха турнира, добави още той.