Новини
Bef logo
24.04.2012
БФКС участва за втора поредна година в Национална спортна панорама

Българска федерация по конен спорт за втора поредна година взе участие в Национална спортна панорама, която се проведе от 20-ти до 22-ри април пред Националния дворец на културата в София. С атрактивен информационен щанд, открит манеж и разходки с пони, БФКС привлече вниманието на многобройните посетители на панорамата. 

 

Участието на федерацията в този спортен форум има за цел да популяризира конния спорт в неговата достъпност и уникалност сред широката общественост, както и да акцентира върху необходимостта от активни физически занимания за младите хора в страната. Събитието, в което представиха дейността си 76 спортни федерации бе по инициатива на Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на здравеопазването и Министерство на културата

 

Селекционерът на националния отбор по прескачане на препятствия Ивелин Вълев и състезателката в същата дисциплина Виктория Граматикова участваха в парада на спортовете при официалното откриване на панорамата. 

 

Много деца направиха своя първи опит в ездата с понито Винету, което бе на разположение на малчуганите през трите дни на събитието заедно с квалифицирани инструктори, а експертите от БФКС предоставяха подробна информация на заинтересованите от спорта и възможностите за неговото практикуване на информационен щанд.

 

Снимки от участието на БФКС в Национална спортна панорама може да разгледате на: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.371141419595575.81367.168682663174786&type=3