Новини
10042012653-1
12.04.2012
Честит Юбилей!

На 10 април 2012 г. Членовете и симпатизантите на „Ездови клуб АНГАРД“ гр. Варна отбелязаха един достоен юбилей-конят Виборг навърши  30 години.
    През своя дълъг житейски път възпитаникът на Шуменската ездова школа  е бил в първите редици на състезателите по всестранна езда и прескачане на препятствия. Активната му спортна кариера е донесла много успехи, възпитала е млади таланти и е издигнала до върховете на ездовото изкуство десетки юноши. Дори и на преклонна възраст Виборг с присъщата си доброта и търпение служи на децата и каузата на спорта.
    През 2002 година, ръководството на Ездови клуб Ангард“ взема решение да даде подслон на ветерана-състезател и го настанява на конно-спортна база Виница, гр. Варна.Макар и над 20 годишен, той е в добро здраве и дълги години служи на школата за деца с увреждания. През 2010г., на 28 годишна вързаст е освободен от активна дейност. Последния млад ездач в клуба, който Виборг е учил е Свилен Колев, на 13 години.
    Ръководството и членовете на Ездови клуб АНГАРД считат за свой дълг да полагат грижи за неговото здраве и самочуствие до последния му ден. От тяхно име отправяме апел към всички, които обичат конете да отстояват принципите на хуманно отношение и закрила на тези достойни ветерани, дали всичко от себе си за каузата на конния  спорт.