Новини
Endurance
10.04.2012
В Харманли се проведе квалификация по издръжливост

Квалификационен турнир по издръжливост за 4 годишни, 5 годишни и неучаствали коне, както и за 6 годишни и по-възрастни коне се проведе през уикенда в с. Коларово, Харманли. 

 

В квалификацията на 30 км. за 4 годишни и неучаствали коне Лили Димитрова от клуб „Свети Георги” с кон Ахил записа първо място в класирането с общо ездово време от 2 часа и 36 минути. С по-малко от минута разлика в ездовото време Маргарит Камбуров от клуб „Буцефал” с Пол Моадин остана втори в класирането, третото място бе за Йордан Янков от клуб „Ахал” с кобила Памела, а четвърто за Юмют Али Мехмед с Ал Кабер от шуменския клуб „Кабиюк”. Квалификация в съответния клас добиха още 9 състезатели. 

 

Състезателната двойка Цветелина Георгиева от ККС „Ахал” и кобила Дакота оглавиха класирането в квалификация за 5 годишни и по-възрастни коне на дистанция от 40 км.  Една състезателна двойка бе елиминирана поради куцота , а 9 - за неспазване на ограничението в скоростта. 

 

Победител в третата категория 6 годишни и по-възрастни коне на дистанция от 66 км. стана Константин Костадинов от ККС „Ахал” с кобила Еврика, който финишира с общо ездово време от 3 часа и 31 минути. Балканският шампион в дисциплината Мирослав Боршош от същия клуб с жребец Мунир Б записа второ място в класирането, а трети остана Васил Стойчев от ККС „Св.Георги” с Борко I.