Новини
Apostol tenev
10.04.2012
Апостол Тенев с три първи места на квалификация в Стара Загора

Квалификационен турнир по прескачане на препятствия се проведе на базата на Тракийския универститет в Стара Загора на 7ми април, когато бе отбелязана и 120 та годишнина от рождението на ген. Владимир Стойчев. Организатор на проявата бе едноименният клуб в града.

 

Апостол Тенев с Балофина, Димитър Василев с Калимеро и Пламен Радославов с Мона Лиза заеха призовите позиции в клас „Н” - 4 годишни коне.  Апостол Тенев дублира успеха си и в изпитание в клас „Н” за 5 годишни коне с Целогонда, а Любослав Димитров с Лорд Гранус и Димитър Василев с Чампус 98 се класираха на второ и трето място при мъжете. При аматьорите в същия клас призовата тройка бе в състав Гергана Фратева с Мания, Александрва Александрова с Онива и Даниела Николава с Дриймщайн. В съпътстващ турнир в категория за юноши до 14 год. Мартина Агопян с кобила Диадора оглави класирането следвана от Гергана Стоева с Роксана и Теодора Агопян с Ексалант Вю. 

 

Успешното представяне на Апостол Тенев продължи и в квалификацията в клас „Л” - 6 годишни коне, където след бараж записа победа с кон Бой Би. Второ и трето място в класирането заслужиха съответно Аспарух Атанасов с Колорадо Зет и Николай Славов с Куинс Дей. В група „Б” на същия клас Тихомир Дянков в състезателни двойки с кон Кашмир и кобила Сюта Фю записа първо и второ класиране, а третото бе за Божидар Станчев с Мигуела. 

 

Състезателната двойка Ана-Мария Пашова и кобила Акация оглавиха класирането в квалификацията за 7 годишни коне, а Димитър Василев с Фор Едишън и Тихомир Дянков с Либеле допълниха призовата тройка след бараж.  В съпътстващ турнир в категория юноши до 18 год. успехът отново бе за Ана-Мария Пашова  с Акация. Георги Желевчев с Гинстер Ноа и Любослав Димитров със Скот се класираха съответно на второ и трето място при юношите.