Новини
Obezdka_seminar
12.01.2012
58 участника от 5 държави се обучаваха при Стивън Кларк

58 участника от България, Русия, Гърция, Турция и Сърбия взеха участие в семинара за подготовка на млади коне, съдийство и оценка на изпълнението в дисциплината обездка, воден от международния експерт и председател на съдийското жури на Олимпийските игри в Лондон - Стивън Кларк.


Събитието се организира от Българска федерация по конен спорт, а домакин беше новопостроената конна база в с. Ягодово, която предостави модерни и комфортни условия за обучение на 41 български и 17 чуждестранни участници. В семинара се включиха състезатели и треньори в дисциплините обездка, прескачане на препятствия и всестранна езда.


„Впечатлен съм от фантастичната организация и от големия брой участници от 5те държави. През тези два дни искрено се наслаждавах на позитивната атмосфера, на приятелското отношение на присъстващите и на стремежа за усъвършенстване”, сподели Стивън Кларк в края на семинара.


Българските коне бяха представени от доказаните титуляри в обездката Светлозар Касчиев и Райко Гануков, а Стивън Кларк лично демонстрира в каква посока трябва да се работи с конкретните коне, какви да са акцентите в подготовката,  как да се постигне високо ниво на техника и изява. Международният експерт  постави добра оценка на качествата на конете и изцяло систематизира корекциите в подхода на обучение и съдийство.

 

Снимка /в."Нов глас"/: Стивън Кларк в работен момент от семинара.