Новини
Logo_liga domein boyar
17.10.2011
Ивелин Вълев триумфира на финала на лига „Домейн Бойар”

Селекционерът  на националния отбор по прескачане на препятствия Ивелин Вълев оглави крайното класиране в Големия тур на лига „Домейн Бойар”, чийто финал се проведе през уикенда на КСБ „Ген. Крум Лекарски” в Божурище. Титулярът в първите две квалификации на лигата Аспарух Атанасов остана втори в крайното класиране, а Христо Найденов допълни призовата тройка.


След тежка финална надпревара Иван Кисьов триумфира като победител при мъжете в крайното класиране на Малкия тур  в лигата, следван от Валентин Спасов и Радомир Матев заслужили съответно второ и трето място. Сияна Цончева, Денислав Александров и Красина Кръстева са призьорите в крайното класиране на Малкия тур при децата, а при аматьорите с победа се поздравиха Стела Донева – първо място в класирането, Теодор Миронов и Иван Чолаков - второ и трето място.


Въпреки неблагоприятните метереологични условия, организаторите на лигата определиха финала като позитивен, особено предвид нарастващия международен интерес за участие - 7 коня от Гърция се включиха в надпреварата през уикенда.  Лошото време не попречи на изявата и на малките ездачи от пони клуба към КСБ „Ген Крум Лекарски”, както и на паркур шоуто „Голямата надпревара”, провело се между Ивелин Вълев с кобила Калина и атлета free runner Илко Илиев, които реализираха зрелищно прескачане на препятствия с максимален темп. С уникалкална салто техника Илко Илиев преодоля 6-те препятствията с по-добро време от националния селекционер.


Организаторите на събитието от КСБ „Ген. Крум Лекарски” в Божурище връчиха награда на генералния спонсор „Домейн Бойар”, който от своя страна награди победителите  в лигата със специална колекция вина.


Подробни резултати от финалните изпитания на лига „Домейн Бойар” за всички класове може да намерите в секция Календар на сайта на БФКС: http://www.horsesportbg.org/calendar?page=4&year=2011