Новини
Horse 1
11.10.2011
Открит турнир по прескачане на препятствия в чест на празника на Стара Загора

Открит турнир по прескачане на препятствия се проведе в съботния ден и на конната база на Тракийския университет в Стара Загора. Спортното събитие се организира по повод празника на града от Община Стара Загора и ККС „Ген.Владимир Стойчев”.


Красина Кръстева с Наден оглави класирането при децата в клас 4-годишни коне следвана от Цветелина Георгиева с кобила Верея и Теодомира Георгиева с Енигма. При аматьорите в същия клас Иван Кисьов-старши стана победител с кон Уайт Сокс, а Елина Семенова с Аида и Деян Попов с Голдън Верг се класираха съответно на второ и трето място. Енчо Манолов с кон Киукли 2 бе титуляр в класирането при мъжете следван от Ленко Ангелов с Карма и Филип Велев с Галага.


Победител в изпитание в клас „Л” с височина на препятствията 115 см. стана Тончо Транакиев с кон Арго Мен в конкуренция с още 19 състезателни двойки. Състезателната двойка Иван Кисьов и Казус Ван Кайзъл записаха второ място в класирането, а третото бе за Ивайло Любенов с кон Арго.
Недко Гайдаров и Кондор се класираха първи след бараж в изпитание с височина на препятствията от 130 см. в клас „Л”, а Христо Найденов с Карпи Дием II и Ивайло Любенов с Арго заеха съответно второ и трето място в класирането.


Атрактивно изпитание тип „Американска щафета” с дължина от 740 м. се проведе в края на състезателния ден в Стара Загора. Красина Кръстева с Наден и Борис Бановски с Финес финишираха с най-добро време и по този начин оглавиха класирането, следвани от Петър Георгиев с Кобра и Димитър Камбуров с Азия. Третото място в „Американската щафета” бе за състезателните двойки Полина Радославова с Кофейн и Георги Ангелов с Ескейп.