Новини
Bef logo
03.10.2011
Повече от 70 състезателя се включиха в надпреварата за републикански титли в прескачането на препятствия

Във Войводиново се проведоха финалите на държавното първенство по прескачане на препятствия, в които взеха участие повече от 70 състезателя и 105 коня от 33 клуба по конен спорт в страната. През трите състезателни дни на конна база „Хан Крум” се осъществиха 110 индивидуални старта в класовете „Млади коне” /4, 5 и 6-годишни/, клас „Л”, клас „Т”, аматьори и в съпътстващите турнири за юноши и девойки 14/18 год. 


Николай Николов с кобила Лида стана републикански шампион в клас Млади коне /4-годишни/ и записа второ място в крайното класиране с кобила Аманда. Йордан Пенев и Карма заеха почетната трета позиция на финала в този клас. В съпътстващия турнир за юноши 14 год. Георги Вълков с Горгона и Весела Костуркова с Гемина се класираха съответно на първа и втора позиция.

 
Републиканска титла в клас Млади коне /5-годишни/ заслужи Валентин Спасов с Оникс следван в крайното класиране от Недко Гайдаров с Дръзки и Аспарух Атанасов с Грац.  Държавен шампион в клас Аматьори стана Елина Семенова с Аида, а състезателните двойки Георги Шумански с Талант и Боян Цанев с Ащен заеха  призовите второ и трето място,  При юношите до 14 г. в съпътстващия турнир в този клас,  класирането бе в състав: Мартин Димитров и Ниагар – първо място, Красина Кръстева и Наден – второ, Мартин Димитров и Гигант – трето.


В клас Млади коне /6-годишни/ победител на държавния финал по прескачане на препятствия стана Владимир Спасов с кон Канетино. Светослав Стоянов с Роксана II зае второто място в крайното класиране, а третото бе за Радомир Матев с Куба Либре. При юношите до 18 г. в съпътстващия турнир  в този клас Георги Железчев с Гинстер Ноар оглави класирането следван от Кристиян Колев с Гепард и Бюлянт Салиев с Темп.


Състезателната двойка Ивайло Любенов и кон Галеник триумфираха като победители във финала на първенството в клас „Л”. Недко Гайдаров с Кондор и Владимир Георгиев с Фарина 0505 заеха съответно второто и трето място в крайното класиране на държавния шампионат.


В клас „Т” от представените 7 коня се отличи ездата на Аспарух Атанасов с кобила Джесика де Боа, който бе на разстояние само 4 наказателни точки от специалната награда на БФКС за чисто завършен паркур при височина на препятствията от 150 см. и завоюва републиканската титла. Аспарух записа и трето място в крайното класиране с кобила Катсина. Второто място на държавния финал в този клас бе за Христо Найденов с Ейнджъл Зет.