Новини
Horse 1
27.09.2011
Аспарух Атанасов бе лидер в класиранията на квалификационен турнир в Шумен

В Шумен се проведе последния  квалификационен турнир по прескачане на препятствия в класовете Млади коне /4, 5 и 6-годишни/, клас „Л”, съпътстващи турнири за юноши и девойки 14/18 и задължителен паркур в клас „Т”.


В квалификационното изпитание за 4-годишни коне шуменският състезател Аспарух Атанасов оглави класирането с кон Хепи Дей следван от Мирослав Илиев с кон Калоян и Димитър Василев с Лорд Гранус.  Аспарух Атанасов бе фаворит и в следващата надпревара – в клас 5-годишни коне, където той участва в състезателна двойка с кон Ларсон. Димитър Василев с Бинг се класира на второ място в съответния клас, а третото място бе за Пламен Радославов с Никита. В съпътстващия турнир за деца в клас 5-годишни коне Желязко Димитров спечели първото място с кобила Непала и третото с кобила Джиана Би. Ива Миткова с Контеса заслужи второто място при децата.  При аматьорите състезателната двойка Къньо Тодоров с Айдахо финишира с най-добър резултат, а Десислава Коцева записа второ място в класирането с кон Гравелит и трето със Зимарлин.


Надежда Вълкова с Либеле бе победителят в клас 6-годишни коне следвана от Димитър Василев с Фор Едишън и Кристиян Колев с Гепард. Филип Пергот с Любяща пък оглави класирането в съпътстващия турнир за юноши до 18 год., а Кристиян Колев записа второ и трето класиране съответно с кон Галилей и  Гепард.


Силното представяне на Аспарух Атасанов продължи и в клас „Л”, където той отново финишира с най-добър резултат. Второто и трето място в класирането бяха за Мирослав Илиев в състезателни двойки с Контеса и Ниагар. На задължителният паркур в клас „Т” се включиха само двама участника – Аспарух Атанасов с Катцина де Хазалес и Веселин Петров с Девиз.
Любителски видео материал от състезанието в Шумен може да видите качен на facebook страницата на БФКС: http://www.facebook.com/horsesportbg#!/horsesportbg?sk=wall