Новини
Horse 2
26.09.2011
ККС „Левски и КСБ „Хан Аспарух” бяха домакини на квалификационен турнир по прескачане на препятствия

Квалификационен турнир по прескачане на препятствия в клас Млади коне /4, 5 и 6-годишни/, клас „Л”, съпътстващи турнири за юноши и девойки 14/18 год., и аматьори и клас „Т” се проведоха в празничната събота на конно-спортна база „Хан Аспарух” в столицата.


В клас млади коне 4-годишни Живко Борисов със Зо Чакала стана първи в надпреварата при мъжете, Йордан Пенев с Карма зае второто място, а Николай Михайлов с Кастор – третото.


Боян Цанев оглави класирането при аматьорите и в клас млади 5-годишни коне като тук той се състезаваше с кобила Ащен. Състезателните двойки Елина Семенова с Аида и Теодор Миронов с Капитолия допълниха призовата тройка. При децата Денислав Александров записа първо място в класирането с кобила Каризма и второ с Либеро, а третото място бе за Венцислав Изов с Вундеркин. Призовота тройка в класирането при мъжете бе в състав: Валенти Спасов с Оникс, Ивелин Вълев с Колорадо Зет и Апостол Тенев с Бой Би.


Мая Захариева и кобила Канада бяха лидери в класирането при юношите до 18 год. в клас млади коне 6-годишни. Второто място бе за Кристиян Вълев с Фърст Контакт, а третото за Калина Николова с Кан. Кристиян Вълев и Фърст Контакт оглавиха класирането при мъжете в съответния клас следвани от Владимир Спасов с Кенетино и Страхил Ангелов с Диадора.

В клас „Л” на квалификационния турнир Венето Тенев и Грьофин бяха титуляри в класирането при мъжете, а Кристиян Вълев с Чинг Ван БеркенБрок и Владимир Георгиев с Фарина заеха съответно второто и третото място.
За съжаление в клас „Т” имаше само един състезател – Христо Найденов с Карпе Дием II.