Новини
Anton datzinski_small
20.09.2011
Антон Дацински заслужи Купата на кмета на Кнежа

Квалификационен турнир по прескачане на препятствия в класовете Млади коне (4, 5 и 6 годишни), клас Л и съпътстващи турнири за юноши 14/18 год. се проведоха в град Кнежа.


Тодор Киров с кон Камино от клуб „Калоян 92” оглави класирането в изпитание за 4-годишни коне следван от Иван Добрев от клуб „Кайлъка” с кон Каргон и Мирослав Илиев с кон Калоян от клуб „Калоян 92”. В съпътстващия турнир за деца призовото първо и второ място бяха за състезателя на „Калоян” 92 – Мартин Димитров, който участва с коне Ниагар и Гигант.


В изпитанието за 5-годишни коне победител стана Живко Митев с Джиджи Ес от клуб „Спартак” , втори се класира Аспарух Атанасов от ККС „Шумен 2010” с кон Грац, а трета бе Ралица Спасова със Сантяго от клуб „Мизия”. Денислав Александров с кон Либеро от ККС „Марек” заслужи първото място в съпътстващия турнир за юноши до 14 год., а втора стана състезателката на клуб „Калоян 92” Ива Миткова с кобила Контеса.

Георги Стоев от клуб „Тракиец” заслужи първото място с кобила Либертина в изпитанието за 6-годишни коне, а Дилян Иванов с Алфа от клуб „Бутан” и Сияна Минчева с Лазурен от „Калоян 92” ззаеха съответно второто и третото място. В съпътствашия турнир за юноши до 18 год. Гюрсел Феимов от клуб „Св.св.Константин и Елена” стана първи с кон Ваняно, втора бе Ралица Спасова от клуб „Мизия”, състезаваща се с кобила  Дездемона, а трети – Тодор Киров с кон Гигант от клуб „Калоян 92”.


Антон Дацински от ЕК „Сторгозия” оглави класирането в квалификационния турнир в клас „Л” в състезателна двойка с кобилата Ривърденс следван от Живко Митев с Кампина и Мирослав Илиев с Контеса. Антон Дацински заслужи и Купата на Кмета на гр. Кнежа.


Организатори на квалификационните турнири бяха ККС „Мизия” – гр.Кнежа със съдействието на Община Кнежа и БФКС.